Adrenalin_gym> Блог> ТОП секрети для видатних досягнень

Adrenalin gym foto
#Motivation

ТОП секрети для видатних досягнень

Тут розглянемо стратегії досягнення видатних результатів. Досить маленький відсоток людей досягають хоч якогось успіху в тренажерному залі. Половина закидає тренування в Перший місяць тренувань. 1 з 10 продовжують тренуватись через рік. Серед цих людей ще більш маленький відсоток досягне справді видатного результату. Зрозуміло, що в успішних спортсменів є знання, мотивація, а часто, до того ж генетика для цього. Але як усе це використовувати, для того щоб спланувати найшвидший прогрес? І чому в одних людей це виходить, а в інших ні?

Motivation

Мабуть, одна з найважливіших якостей успішної людини - це вміння жертвувати малим зараз, для того, щоб отримати багато чого в майбутньому. Такої поведінки складно навчитися, але можливо. Треба взяти відповідальність за своє життя на себе, а це складно. Найчастіше успішна людина або може себе в чомусь обмежити (пожертвувати), або це їй не дано.

    Це можна порівняти з полюванням. Адже що таке полювання? Це процес переслідування потрібної мети. Полювання – це така метафора з життя:
  • Мисливець - успішна людина, яка знає, чого хоче, і готова докласти зусиль для досягнення мети.
  • Звір - це мета, будь то тварина, чемпіонський титул або знання.
  • Полювання - це процес досягнення мети, який потребує жертовності, терпіння і витримки.

Невдаха - це той, хто не готовий жертвувати (зусиллями, часом), хоче все і одразу, і в результаті нічого толком не досягає.

Приклади: хлопець, який працював у старших класах, а не бухав (жертвував "радощами життя") раніше купить собі машину. Той мужик, який займався бізнесом (жертвував спокоєм), а не працював на гарантовану зарплату в офісі раніше заробить свій мільйон. Кожен із них - це насамперед МИСЛИВЕЦЬ, який розставив пріоритети і вчасно зрозумів, що нічого просто так не буває в цьому житті. За все треба платити. І якщо ти хочеш серйозний результат у будь-якій справі, то будь готовий до жертв для його досягнення. І будь готовий терпляче працювати і чекати.

На початку ваших тренувань потрібно робити не те, що хочеться, а те, що потрібно для росту м'язів у майбутньому! Поки ви не навчитеся техніки виконання вправ і поки ви не розвинете ментальний зв’язок мозок - м’язи, прогресу не буде! Ви повинні кілька перших місяців працювати з легкими вагами для того, щоб тренувати ментальний зв'язок і вчитись зосереджуватись на м’язах, які тренуються в даний момент. Це складно! Не фізично. Це складно психологічно.

Прогресія навантаження (збільшення робочих ваг) - важливий фактор для росту м'язів. Краще починати через пару місяців після початку тренувань. Причому не можна в потрібний час просто стрибнути на максимальні ваги! (так ви розполохаєте всю дичину). Після того як ви навчитеся відчувати і скорочувати свої м'язи, ви можете повільно рухатися у напрямку до своїх великих робочих ваг.

Не варто різко стрибати з 30 кг на 60 кг (наприклад), як би сильно вам це не хотілося. Пам'ятайте, що мисливець вміє чекати і придушувати свої бажання! Ви повинні поступово (5 кг на тиждень додавати ваги на штанзі). Спочатку 35, потім 40....45...50...55....і ось за шість тижнів ви дійшли до 60 кг... Але ваші м'язи вже зовсім не такі, як були раніше. Ви навчили їх правильно й ефективно скорочуватися.

Візьмемо для прикладу періодизацію. Це хвильова схема ефективних тренувань, за якої чергуються важкі тижні тренування (тобто робочі ваги збільшуються, а кількість повторів і підходів зменшуються) з легкими (робочі ваги 60-70% від важкого тижня, але збільшується об’єм тренування – повтори і підходи). Подібні періодизації дуже ефективні для прогресу, але важкі для дотримання (в першу чергу психологічно).

Успішний спортсмен знає, що за легким настане важкий тиждень, коли він працюватиме з вагами набагато більшими, ніж у всіх інших невдах навколо. Він повністю контролює цей процес. Для цього він веде щоденник. Після кожної вправи він йде до нього: записати результат і подивитися, скільки йому потрібно зробити в наступному підході! Він витрачає на це час і сили, тоді як більшість навколо нічого подібного не робить. Але ця більшість - невдахи. Тому мисливця не бентежить така трата сил і часу. Він бачить, що мета стає ближчою. Це заспокоює його і вчить терпіння!

Вміння терпіти незручності в харчуванням. Успішний спортсмен контролює всі важливі аспекти, що впливають на досягнення його мети. Це стосується не тільки тренувань. Це стосується харчування, та й усього режиму дня (в т.ч. і відпочинку), тому що тренування тільки запускає можливість росту, реалізація якого залежить від режиму дня і харчування! Важливо навчитись терпіти обмеження в харчуванні для того, щоб отримати потрібний результат. Жертвувати смачним заради корисного. У раціоні багато варених продуктів і клітковини, при маленькому вмісті смаженого і жирного. Жертвувати не тільки смаком, а й грошима, для того щоб купувати натуральні протеїни тваринного походження (м'ясо, яйця, риба, молочні продукти). Також важливо приділяти час для дрібного харчування - тобто багато разів, а не три рази, як всі інші люди. Будьте готові до маленьких жертв часу для того, щоб отримати великий результат наприкінці. Найголовніше, що є план харчування (індивідуальна норма калорій, білків який він виконує в рамках свого режиму дня. Це не зручно. Це змушує витрачати сили і час. Але це необхідно, якщо хочете отримати результат. Це необхідно, якщо бажаєте бути успішним мисливцем, а не лузером, як усі.

Поставте собі конкретну і досяжну ціль з часовими рамками (наприклад: набрати 10 кг м’язової маси до 01.06). Складіть план дій: що для цього потрібно (так це нудно, але повірте - це важливо). Дисципліновано дотримуйтесь плану дій і терпляче переносьте всі теперішні жертви часу і сил для майбутнього досягнення своєї ВЕЛИКОЇ мети! Бути дорослим – це взяти відповідальність за своє життя на себе.