Adrenalin_gym> Блог> Початок: Основні вправи для початківців у залі

Adrenalin gym foto
#Training

Початок: Основні вправи для початківців у залі

Для початківців у тренажерному залі робити потрібні вправи - це ключ до побудови міцного фундаменту та запобігання травмам. Вправи спрямовані на розвиток основних груп м'язів (грудні, спина, ноги), покращення загальної сили, гнучкості та серцево-судинної системи. У цій статті ми розглянемо деякі основні вправи, безпечні та max ефективні для початківців починаючи з найважливіших.

Training
  • 1. Присідання з власною вагою:

    Присідання з власною вагою (чи помірною додатковою вагою) чудово зміцнюють нижню частину тіла, включаючи квадрицепси, біцепси бедра та сідниці. Вони також допомагають поліпшити баланс і стабільність корпусу (тренують прес). Вправа корисна як чоловікам так і жінкам.
  • 2. Віджимання:

    Віджимання - це класична вправа з власною вагою, яка тренує груди, плечі та трицепси. Модифіковані версії, такі як віджимання від стіни або віджимання з колін- легші варіанти.
  • 3. Вертикальна тяга:

    Вертикальна тяга та тяга гантелі в нахилі чудово тренують великі м’язи спини і боряться із сутулістю.
  • 4. Випади з власною вагою:

    Випади з власною вагою тренують квадрицепси, підколінні сухожилля та сідниці. Вони також покращують баланс і координацію.
  • 5. Жим гантелей сидячи:

    Вправа тренує м'язи верхньої частини спини, плечі. Допомагає покращити поставу та силу верхньої частини тіла.
  • 6. Сідничний місток:

    Активує сідниці та підколінні сухожилля, одночасно задіюючи м'язи пресу. Вони ефективні для стабільності нижньої частини спини та рухливості стегон. Переважно для жінок.
  • 7. Підйом на платформу:

    Підйоми зміцнюють нижню частину тіла, особливо квадрицепси і сідниці. Ви можете почати з меншої висоти кроку і прогресувати в міру того, як станете більш впевненим у собі.
  • 8. Підйоми на біцепс:

    Скручування на біцепс націлені на біцепс і є чудовим вступом до силових тренувань з гантелями або резиновими стрічками.
  • 9. Піднімання ніг лежачи/ у висі:

    Піднімання ніг сидячи націлені на м'язи живота, особливо нижній прес. Це безпечна вправа для початківців для розвитку сили м'язів преса.
  • 10. Серцево-судинні вправи

    (ходьба, біг підтюпцем або їзда на велосипеді): Серцево-судинні вправи, такі як ходьба, біг підтюпцем або їзда на велосипеді, мають важливе значення для покращення серцево-судинної форми та спалювання калорій. Вони є чудовою відправною точкою для початківців. Але не рекомендуються для худих при наборі ваги.

Висновок:Початківцям важливо починати з вправ, які відповідають вашому рівню фізичної підготовки, і поступово прогресувати, коли ви відчуєте себе більш комфортно і впевнено. Включіть ці базові вправи у свою програму тренувань, зосереджуючись на правильній формі та техніці. Якщо ви не впевнені, як правильно виконувати будь-яку з цих вправ, зверніться за порадою до фітнес-професіонала або персонального тренера. Не забувайте прислухатися до свого тіла, робити перерви, коли це необхідно, і запасіться терпінням на початку своєї фітнес-подорожі. Завдяки цілеспрямованості та послідовності ви закладете міцний фундамент для більш здорового та активного способу життя.